2022-03-04 en 05

4 maart 2022 - Mittelberg, Oostenrijk

We doen het deze dagen 's morgens rustig aan. Dat is voor de plaatsen in de bus veel fijner. En het kan goed, want de sneeuw is ook later op de dag nog best oke om te skiën. En trouwens, zulke kenners zijn we zelf nou ook weer niet. We gaan weer het gebied Heuberg-Arena onveilig maken. En op-en neer- en op- en neer. Het is prachtig weer, zonnetje erbij, helemaal mooi. Om een uur of 12 houden we pauze en nemen we Kaiserschmarrn voor de lekkere trek. Valt een beetje tegen, om maar met Bert te spreken, het lijkt wel een niet gelukte cake van Bram, die in stukjes is gesneden. En dat klopt. Ik denk als je het in een cakeblik doet en in de oven zet, het een prima cake wordt.

Na de middagpauze doe ik nog één rondje mee, nog een keer de HeubergMulde helemaal omhoog skiën. En dan daal ik alleen af naar het dorp Mittelberg. De heren blijven nog op de piste en vermaken zich nog tot achterin de middag. In Mittelberg-Dorf stap ik op de bus naar huis. Ff lekker opfrissen en aan de wandel. Ik ga met de Zaferna-lift omhoog naar de Winterwanderweg naar de Parsennbahn-Bergstation. Het is een brede weg door het bosgebied. Sommige stukken is het opletten geblazen, want dan valt de Winterwanderweg samen met de "Gleitweg" voor skiërs. Vanaf de Bergstation van de Parsennbahn gaat het op "halve hoogte weer terug richting Mittelberg. Dat is eigenlijk midden door het skigebied, superleuk en veel te zien. Dan terug naar ons huis en nog even iets voor ZevenAARDIG gedaan. 

Deze avond gaan we eten bij het Bergstüble in Riezlern, gezellig, Hüttenabend, stukkie meziek erbij. Totdat ik las dat vanaf 5 maart de Hüttenabenden in het Bergstüble weer met live muziek zijn... huh... 5 maart? En toen ik het nog eens nalas, stond er idd bij de Hüttenabenden niet bij, dat deze met live-muziek zouden zijn. Dus inclusief geen muziek. Maar sterker nog. We hebben het hele Bergstüble niet gevonden. We zouden lopend erheen gaan, maar het pad dat we liepen werd kleiner en kleiner en op een gegeven moment zijn we omgedraaid. Op zoek naar een andere eettent. We hebben vanuit de auto een aantal bekende tenten gebeld, waaronder ook een gelegenheid waar het restaurant zelfs niet meer bestond. Onderweg terug naar huis nog bij een aantal tenten gekeken. Maar niks. Uiteindelijk zag Bram mensen met pizzadozen lopen... hey, daar zijn pizza's te koop. Dus we zijn daar naar binnen gestuiterd en hebben er pizza's besteld en thuis gegeten. Liggen we wel voor op de begroting, aangezien het feestje in het Bergstüble niet is doorgegaan. 

Vanmorgen (vrijdag) weer rustig aan opgestaan. Eens even in de koelkast gekeken wat er nog "op moet" omdat we morgen naar huis gaan. Dus eieren koken en eieren bakken, lekker met toastbrood. En de broodjes van gastheer Helmut smaken de hele weer al heeeeerlijk! Weer met ski's en op de skischoenen naar de bus richting Hirschegg. Dit keer starten wij in de Schlössle-sleeplift, omdat het bij de 4er Sessellift veel te druk is. We maken de piste daar een poos onveilig en tegen half 12 is het dan rustig bij de Heubergbahn. Dan pakken we die omhoog en gaan met een sleeplift nog hoger. Voor ons is het een prima skigebied. We redden ons hier prima. Bram bood zich ook aan als soort van skileraar onder het motto "Watch & learn". Alleen punt was, dat hij al 3/4 van de helling naar beneden was voordat (Bert en) ik konden "watchen en learnen". 

Voor de lunch zijn we bij de zuurstok terechtgekomen. Gewoon op de skitjes tot in City-Center van Hirschegg naar het Dorfcafe. Heerlijke Gulashsuppe en een schnitzel naar binnen gewerkt. Daarna de mannen weer de piste op. Ik ben met de bus naar huis gegaan. Een middagje blog schrijven, nog wat 7aardige dingen doen, beetje de tent opruimen, inpakken en al vast één en ander in de auto zetten. Vanmiddag nog de spullen van Bert en Bram erbij, zodat we morgenochtend heeeeeeeel vroeg meteen kunnen vertrekken.

Het aantal inzendingen voor het zoekplaatje valt me tegen... dus ik geef nog even de tijd om met een oplossing te komen.

Foto’s

5 Reacties

  1. Rian en de heren:
    4 maart 2022
    Wouter en ik hebben er nog eens naar gekeken en wij denken dat het een hutje is waar ze in de zomer de sneeuw bewaren en in de winter het hooi.
  2. HENK WIEGGERS:
    4 maart 2022
    Hallo heren de vakantie zit er jammer genoeg weer op bedank voor de leuke verhalen en foto's een voorspoedige reis morgen en voor nu oogjes en mondjes dicht en lekker slapen gr uit Giesbeek
  3. Anne:
    4 maart 2022
    Leuk weer verhalen te lezen.... Wel jammer dat ik geen foto's heb gezien dat jullie werkelijk geskied hebben 😏....
    Enneh..... Die foto... Het is een springschans
  4. Harrie:
    4 maart 2022
    Kan ik mij nog opgeven voor de cursus omhoog skieën….???
    Goeie reis straks!!
  5. Joke:
    5 maart 2022
    Ja, dat is een goeie Har!
    Ik wil die cursus ook!